Wanda Eyckerman studeerde in 2005 af aan de Toneelacademie van Maastricht met de voorstelling Priemgeval (Artemis). De afstudeerklas maakte de belofte de voorstelling elke 5 jaar te hernemen tot ‘het einde der tijden’. 

In 2011 richtte Wanda samen met Roel Swanenberg kinderenvandevilla op (www.kinderenvandevilla.com). Ze maakten en speelden o.a. Ronja de Roversdochter in het Zoniënwoud, de mobilhomevoorstelling Alleen op de Wereld en Nova Zembla, vaar wel aan boord van een oud kruideniersscheepje. 

Wanda is nauw betrokken bij de creatieprocessen van het theaterwerk van Annelies Vanhullebusch.

Verder maakte, speelde, regisseerde, coachte ze voorstellingen bij o.a. Tuning People, Ballet Dommage, BRONKS, KOPERGIETERY, Laika, Lotte van den Berg, Merel de Groot, Het Kwartier, fABULEUS, Het Zuidelijk Toneel, TGBerg en Bos, compagnie Frieda, Palmers&Pierlet, de gezusters Hirngespinst,...Wanda was ook te zien in Zeker Zonder, een voorstelling die ze maakte samen met Katrien Pierlet in coproductie bij De Studio/HETLAB

Wanda maakt deel uit van de cast van Een of andere Rus. Omwille van corona werd die voorstelling in maart 2021 slechts een keer via livestream aan het publiek getoond. In het seizoen 2022-2023 is er eindelijk de première met live publiek, een uitgebreide speelreeks in Mechelen en een tournee door Vlaanderen.