Sarah Eisa studeerde Theaterwetenschappen in München, Dramatische kunsten (regie) aan het RITS in Brussel en Wijsbegeerte en moraalwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Brussel.

Ze werkte als actrice/performer onder meer samen met regisseurs Ruud Gielens, Johan Dehollander, Simon De Vos, Karl van Welden, Mokhallad Rasem en met Theater Zuidpool en Moussem Nomadisch Kunstencentrum. In 2008 begon ze met theatercollectief tochtvzw voorstellingen in eigen beheer te maken. In 2010 speelde ze in de voorstelling Irakese Geesten die voor het Theaterfestival geselecteerd werd, de KBC-prijs voor Jong Theater won en op talrijke podia en festivals in binnen- en buitenland te zien was.

Bij detheatermaker schreef en ensceneerde ze haar eerste theatertekst Is het belangrijk?. In 2015 schreef en speelde ze de monoloog Tips & Tricks, een samenwerking met componist Joris Blanckaert. In 2017-2018 toerde ze opnieuw met deze voorstelling door Vlaanderen.

Verder is ze gastdocent aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het RITS en werkt ze als filosofisch gespreksleider. In 2016 en 2017 was ze lid van de artistieke ploeg van Action Zoo Humain.

Sinds 2016 werkt Sarah als inhoudelijk-artistiek medewerker en dramaturge bij ARSENAAL/LAZARUS. Ze ondersteunt ook mee het Mechelse stadsproject The Life of Mechelen en De Grond der Dingen. 

In het seizoen 2019-2020 werkte Sarah, als dramaturge en actrice, mee aan het project In Search of Democracy 3.0 (Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel), waar democratie vroeger, nu en in de toekomst belicht en in vraag gesteld wordt. Ze staat ook regelmatig bij de live onderzoeksperformance Een democratische avond voor bijna iedereen mee op de scène, in Mechelen en in andere Vlaamse, Nederlandse, Duitse en Franse steden. Deze productie/performance reist ook in het seizoen 2020-2021 nog in binnen- en buitenland.

ARSENAAL/LAZARUS is volop bezig met het subsidiedossier 2023-2027 dat we binnenkort indienen. Het huis komt die periode onder de artistieke sturing te staan van Willy Thomas en Sarah Eisa

Willy Thomas zal de artistieke eindverantwoordelijkheid blijven opnemen. Deze tweekoppige artistieke sturing heeft als troef een grote complementariteit. Tegelijk is het een verderzetting van de huidige samenwerking, aangezien Sarah Eisa al sinds de start van deze beleidsperiode aan de slag is bij ARSENAAL/LAZARUS, samen met Willy Thomas en LAZARUS.