Janne Desmet (°1980) studeerde in 2005 af als Meester in de dramatische kunst optie Woordkunst aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze studeerde ook aan de Toneelacademie Maastricht waar ze in 2008 afstudeerde.

In het theater speelde/speelt Janne regelmatig bij diverse gezelschappen.

- BRONKS: Brooddoos van Dimitri Leue
- Braakland/ZheBilding - Het nieuwstedelijk: Immaculata, Hitler is dood,
   Kaspar en Gevoelige Mensen 
hetpaleis: Dag Dag, De zaak van de dieren tegen de mensen en
   Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten 
Laika: Konijn met pruimen 
Speelde i.s.m. met Hanneke Paauwe In memoriam, Sneeuwwitje en Rendez-vous
- Maakte en speelde Hier waak ik (i.s.m. Villanella), Ramskapelle  (Het huis van Bourgondië)
   en Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten (Het huis van Bourgondië) en .
- Maakte en speelde bij Studio Orka Chasse Patate en Craquelé.

Van haar solovoorstelling Hier waak ik speelde ze meer dan honderd voorstellingen, drie seizoenen lang, van Theater Aan Zee tot in vele culturele centra en theaterzalen.

In 2017 werd Janne door de Acteursgilde uitgeroepen tot Meest Gewaardeerde Actrice in een theaterproductie, voor haar rol in Chasse Patate (Studio Orka).

In 2019 werd ze door diezelfde Acteursgilde genomineerd voor de Theaterprijs voor de Meest Gewaardeerde Prestatie van een Actrice voor haar rol in Craquelé (Studio Orka) en in 2020 voor Zwins (Theatermakery Het Eenzame Westen).

Voor film en tv speelde Janne mee in Studio Tarara, Wat als?, De twaalf, De Patrick, Beau Séjour 2, Zagros e.a. In 2019 mocht Janne in Oostende de Ensor in ontvangst nemen voor Beste Actrice in een tv-serie, voor haar rol in Studio Tarara.

Bij 't Arsenaal maakte Janne deel uit van de cast van Hitler is dood (2009 - coproductie Braakland/ZheBilding en 't Arsenaal) en Verre vrienden (2012). 

Janne maakt ook deel uit van de cast van Een of andere Rus. Omwille van corona werd die voorstelling in maart 2021 slechts een keer via livestream aan het publiek getoond. In het seizoen 2022-2023 is er eindelijk de première met live publiek, een uitgebreide speelreeks in Mechelen en een tournee door Vlaanderen.