Jan-Sebastiaan Degeyter is als muzikant al jaren actief in diverse projecten. Hij speelt gitaar in tal van jazz- en wereldmuziekformaties en schrijft songs en arrangementen voor tal van groepen. In het verleden schuimde hij o.a. festivals af met Mocambo, schreef hij Soul voor Cocktail Dress en dook hij met zijn contrabas en gitaar de studio in met de familie Vermandere. 

De laatste jaren legt hij zijn schouders onder het jazzkwartet Laughing Bastards en is hij de drijvende kracht achter de Afrikaans/Brusselse groep Safar Republique. Hij is ook lid van het project van contrabassiste Lara Rosseel. 

Zijn solorepertoire is een zinderingwekkende trip doorheen het Zuid-Amerikaanse klassieke gitaarrepertoire, afgewisseld met eigen werk waarin de sound van Marc Ribot en de lyriek van Pierre Van Dormael doorschemeren.

Jan-Sebastiaan was ook betrokken bij de creatie van  Een of andere Rus . Omwille van corona werd die voorstelling in maart 2021 slechts een keer via livestream aan het publiek getoond. In het seizoen 2022-2023 is er eindelijk de première met live publiek, een uitgebreide speelreeks in Mechelen en een tournee door Vlaanderen.