Vijf gelijkgestemde zielen komen in het geheim samen met een nogal ambitieus plan: de wereld veranderen. Want het gaat de verkeerde kant uit met onze maatschappij en zij moéten er iets aan doen. Samen. Elke avond warmen ze zich op aan de steekvlammen van hun ideeën. Elke avond, in een verlaten salon, maken ze elkaars hoofd gek met de wildste plannen, schrijven ze manifesten, voeren ze vurige betogen en roepen ze revoluties uit. Hun verlangen naar daadkracht wordt zo onnoemelijk groot dat ze plots niet meer terug kunnen: het vuur slaat in de pan, de pan vliegt van het vuur, het vuur zit aan de lont, de lont hangt aan het kruitvat.

Durven ze doen wat ze zeggen? Menen ze wat ze doen? En willen ze wel wat ze menen? 

Salon Secret is een voorstelling die wil aanzetten om anders te kijken naar de wereld waarin we leven. En daar ook naar te handelen. Want de toekomst, die is gisteren al begonnen…

---

‘Het leuke aan de voorstelling is, dat niets wordt opgedrongen, maar dat wel kort en bondig bepaalde ideeën worden aangevoerd.’ (Roger Arteel, Theatermaggezien)

‘Salon Secret is de eerste samenwerking tussen LAZARUS, Hof van Eede en KOPERGIETERY en biedt het beste van twee werelden: de filosofisch-existentiële vragen van de zussen Van den Eede en het historische rollenspel van LAZARUS – met een heerlijk paranoïde Günther Lesage op kop – zijn in dit stuk perfect in harmonie.’ (Magali Degrande, Het Nieuwsblad ****)

---

TICKETS  
€ 15 / 12 / 10 / 3 (UiTPAS met kansentarief)

ABO   
Deze voorstelling kan opgenomen worden in het abonnement.   

EN OOK NOG 
fair saturday + after party op zaterdag 30 november
avondje uit met theatermenu: combineer Salon Secret met een heerlijke maaltijd in De Foyer!

Downloads

Data en tickets