Misdaad en Straf is een Russische klassieker van Dostojevski uit 1866. In de lente van 2022 brengt LAZARUS dit straffe verhaal op de scène. Maar eerst lazen ze het boek en deelden ze dat leesplezier met jullie in 27 afleveringen van do 3 t/m di 29 december. 

Heb je het gemist? Herbekijk of herbeluister alle afleveringen via YouTube, SoundCloud of je podcastapp. Zet je lekker lui in je zetel en laat het leeswerk aan anderen over…

---

HET VERHAAL

Op de vlucht voor de wet en zijn geweten (na de moord op twee vrouwen) dwaalt de jonge Raskolnikov door de steegjes van Sint-Petersburg. Hij tuimelt van de ene bizarre ontmoeting in de andere. Het regent, maar het is heet. Hij is wakker, maar toch is hij aan het dromen. Hij leeft, maar het voelt alsof hij dood is. Komt de redding weer maar eens van een vrouw? 

Misdaad en Straf is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor zijn oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. Gefundenes Fressen voor de Lazarussen: een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt. 


Data en tickets