In het seizoen 2020-2021 sloegen Het nieuwstedelijk, Zuidpool, ARSENAAL/LAZARUS en Compagnie Cecilia de handen ineen voor een gloednieuwe theaterformule: en avant, een rondreizende theatercarrousel van nieuwe makers. Omwille van corona hebben we toen helaas niet alle voorstellingen op alle plekken kunnen tonen.

Bij de tweede editie in 2022 sluiten ook Theater Antigone en Theater Malpertuis aan. Elk gezelschap of huis draagt een jonge maker of collectief naar voren. Samen zetten ze hun tenten op in Antwerpen (juni), Gent (juni/juli), Hasselt (augustus), Kortrijk (september), Mechelen (september) en Tielt (september/oktober). Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op jouw vertrouwde podium. Jullie blik is kritisch én warm: het beste publiek dat jonge makers zich kunnen voorstellen. Een win-winsituatie. En avant!

De tweede editie van en avant start in juni 2022, aan het einde van seizoen 21-22. We zijn nu nog volop aan het voorbereiden. Hou de site enavantenavant.be in het oog en ook de sites van ARSENAAL/LAZARUS, Het nieuwstedelijk, Zuidpool, Compagnie Cecilia, Theater Antigone en Theater Malpertuis. Als het programma rond is, vind je daar alle info over de makers, hun voorstellingen en de randprogrammatie op de verschillende pleisterplekken.

  • logo en avant Sofie Wijnants