Stijn Van Opstal (°1976) studeerde in 1998 af aan de Studio Herman Teirlinck, in het jaar van onder meer Tom Dewispelaere, Ben Segers en Geert Van Rampelberg. Met deze drie studiegenoten richtte hij het theatergezelschap Olympique Dramatique op. 

In het theater speelde hij onder meer in de producties Kaspar, De gebroeders Leeuwenhart, De geruchten, Adams appels en Bij het kanaal naar links. Hij speelde in de langspeelfilms S. en Dossier K. en had een rol met zijn theatercompagnons in de televisieserie De Parelvissers. Zijn eerste televisieoptreden was in de serie Recht op Recht. Hij had eveneens een terugkerende gastrol als de zware crimineel Dimitri Alva in het zesde seizoen van de VTM-televisieserie Zone Stad. In het voorjaar van 2013 was hij te zien in de VIER-serie Met man en macht. In 2017 speelde hij in Tabula Rasa en in 2020 was hij te zien in de tweede reeks van Over Water.

Stijn maakt deel uit van de cast van Poquelin II en ging daarmee in najaar 2017 in première. Na uitgebreide speelreeksen in binnen- en buitenland, is deze voorstelling in december 2022 te gast in Parijs.