SOCHA is een community van artistieke performers van alle generaties, culturen en disciplines. Thuisbasis: Mechelen. SOCHA is ook een scharniermoment in het artistieke parcours en het leven van bezielers Junior Mthombeni en Tom Kestens. Twee Mechelse, multidisciplinaire artiesten die hun sporen en naam verdiend hebben in de scene. Hun paden kronkelden apart omhoog, nu is het tijd voor een gezamenlijke bergtocht.  

SOCHA gaat voor radicale eenheid. Oudstrijders en jongstrijders van de podiumkunsten geven elkaar bij SOCHA nieuwe energie. Op zoek naar onverwachte vormen, naar urgente verhalen, naar onontgonnen podiumterrein. We love that shit. Slam, hiphop, theater, literatuur, dans, beeldkunst, muziek… wij gaan voor een ambitieuze mix. Zoals in de straten van de nieuwe stad. Die stad komt in al zijn glorie, rauwheid en ongelijkheid binnen in ons werk. Zo wordt elk maakproces een openhartoperatie voor makers én publiek.  

Dit seizoen presenteren SOCHA en ARSENAAL ON FIREElk jaar zal SOCHA multigetalenteerde makers samenbrengen in maaktrajecten rond een belangwekkend stedelijk thema. Dat zal resulteren in brandende toonmomenten onder de noemer ON FIRE. De performers en makers werken in onverwachte combinaties samen aan nieuw perspectief, nieuwe vormtaal en nieuwe verhalen. Uit die confrontatie wordt, met vallen en opstaan, de nieuwe stad geboren. Plaats van bevalling: het podium van ARSENAAL/LAZARUS!