Robbin Rooze (°1991) studeerde in 2014 af aan het Ritcs School of Arts in de afstudeerrichting documentaire. Nadien wisselde Robbin zijn docu-petje in voor een fictie-hoed.

Meteen na afstuderen, richtte hij de organisatie De Straten Praten op. De Straten Praten maakt audiovisuele producties met talentvolle Mechelaars met een Marokkaanse achtergrond. Hieruit ontstonden drie genre-kortfilms: Thug life (2016), Springstof (2018) en Er wordt voor u gezorgd (2021). Springstof werd geselecteerd op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven en won twee prijzen op filmfestivals in Engeland. De laatste film, Er wordt voor u gezorgd (2021), werd tevens uitgesteld door de pandemie, maar zal in het najaar van 2021 in première kunnen gaan.

Daarnaast geeft Robbin al sinds 2016 audiovisuele vorming en kunstinitiatie aan de kunsthumaniora in Brussel en geeft hij workshops en gastcolleges over film. Samen met enkele Mechelse jongeren maakte hij dit jaar Mechelen kleurt, een korte documentaire over racisme in de stad Mechelen.

In voorjaar 2020 werkte Robbin mee aan de nieuwe LAZARUS-creatie Iemand moet het doen. Deze productie werd t.g.v. de coronacrisis verzet naar najaar 2021.

In 2021 maakte Robbin samen met Manuel Janssens Komt dat komt, een film die volledig live gemaakt werd. De film werd volledig live opgenomen, gemonteerd en uitgezonden. Zelfs de muziek (Saar van der Leest) werd live ingespeeld. De acteurs, Greg Timmermans, Femke Stallaert en Günther Lesage, werden live geregisseerd door middel van een oortje. 

Daarnaast maakt Robbin videoclips (The Geraldines, Ramses Van den Eede). En samen met Manuel Janssens maakt Robbin ook commercials/infomercials, onder andere voor Amnesty International.