Schrijver en theatermaker Nico Boon maakt voorstellingen over de interacties tussen mensen. Zijn werk is een weerbarstige zoektocht naar het onzegbare, naar de essentie. Boon zoomt in op de fragiliteit van dromen en verlangens en zoekt narratieve vormen om verwarrende tijden in woorden te vatten. “Verhalen verbinden mensen”, vindt Nico. “Ze kunnen onze maatschappij op een andere manier structureren en tegen het heersende discours ingaan.” Daarom lanceert hij in zijn voorstellingen ook voorstellen voor een betere maatschappij.

In zijn stukken probeert Nico Boon verschillende vertelvormen van binnenuit te herdenken. Hij maakt zowel voor de grote zaal als kleinere projecten die hij zelf schrijft en speelt. Zijn laatste voorstelling, Komt Op/Gaat Af (2019) werd genomineerd voor de Toneelschrijfprijs als één van de beste teksten van dat jaar en werd ook geselecteerd door het Europees theaternetwerk Eurodram. En werd vertaald in het Engels en in het Duits.

Begin 2022 maakt Nico Boon voor en met ARSENAAL een productie die het nieuws van 1 dag, over de hele wereld, als uitgangspunt neemt. Groot nieuws maar ook kleine, persoonlijke verhalen zullen de basis vormen voor deze voorstelling. Aan die productie gaat een heel voorbereidend traject vooraf, in samenwerking met Mechelaars met diverse roots over de hele wereld. Première in februari 2022 maar in februari 2021 gaven we al een voorsmaakje...