Michèle Even (°1991) genoot een acteeropleiding aan het RITCS. Na haar studie was zij als actrice te zien in voorstellingen van Abattoir Fermé (Colossus), Laika - Theater der Zinnen (Cantina), Navigators (Eiland), 4Hoog (FEE), Theater O'Kontreir (Grensgevallen en De Pest! Aan mij), eindwerken op de Theaterschool Amsterdam (o.l.v. Anouk van Kolfschoten & Lola Bogaert) en eindwerken op het RITCS (Masterprojecten). Als danser en performer toerde ze in 2017-2018 met de gerenommeerde Italiaanse regisseur Romeo Castellucci met de voorstelling La democrazia in America, wereldpremière in deSingel te Antwerpen en vervolgens te zien op verschillende festivals in Europa waaronder Berlijn (Schaubühne), Lissabon (São Luiz Teatro Municipal Lisboa), Frankrijk (Scène Nationale de Maubeuge), Parijs (Festival d’Automne à Paris) en Nederland (Holland Festival - International Performing Arts). Michèle werd ook gevraagd voor de nieuwe voorstelling van theatergezelschap dOFt. Die zal in première gaan in najaar 2023.

Ook in kortfilms en televisiereeksen speelde Michèle mee: KBC -eclames, eindwerken kortfilms RITCS/Narafi/LUCA School of Arts, Aspe, Goesting..

Daarnaast geeft Michèle les als (gast)docent drama en bewegingsexpressie in verschillende scholen, aan verschillende leeftijdsgroepen met in het bijzonder kwetsbare jongeren. Vanuit die grote interesse volgde ze ook een extra opleiding tot creatief therapeut. 

In 2020 richtte ze samen met Mattias De Paep een eigen theatergezelschap op onder de naam tg bARSt. Bij bARSt gaan verschillende disciplines en media hand in hand. Hun projecten onderzoeken de relatie tussen tekst, beweging en muziek: bij bARSt staat niet het medium maar het verhaal centraal. Ze zoeken de grens op tussen spelen en zijn.

Hun allereerste project Emily, such fun... is een erg persoonlijke theatervoorstelling die thema's als euthanasie en psychisch lijden bespreekbaar wil maken. Voor deze voorstelling kregen zij de kans om een samenwerking aan te gaan met ARSENAAL/LAZARUS om Emily, such fun... te tonen op het festival En Avant in 2022.

Meer info op www.tgbarst.be.