Mattias De Paep (°1981) studeerde af aan Sint-Lukas Brussel als meester in de audiovisuele kunst met een specialisatie scenarioschrijven. Na zijn studies ging hij aan de slag als redacteur televisie voor productiehuis Telesaurus. Later kwam hij als schrijver, regisseur en projectleider voor bedrijven bij Klein Barnum in het theater terecht.

In 2011 richtte Mattias samen met Frank Van Erum Theater O’Kontreir op. Voor dit gezelschap schreef en regisseerde Mattias zeven tegendraadse jongerenvoorstellingen rond maatschappelijke thema’s. Door zo veel mogelijk invalshoeken aan te reiken, wil hij jongeren uitdagen om evidente standpunten en meningen in vraag te stellen. Mattias werkt hiervoor samen met organisaties als Sensoa en Child Focus. Op vraag van deze laatste regisseerde Mattias een Franstalige versie van de O’Kontreir productie Sex Thing in coproductie met Arts Nomades. #Vu won de persprijs en de prijs voor beste acteerprestatie op de jaarlijkse Rencontres Théâtre Jeune Publique van Huy 2019. Datzelfde jaar werd de productie door de Franstalige cultuurjournalisten bekroond met de Prix Maeterlinck de la Critique als beste jeugdvoorstelling van het seizoen. Naast O’Kontreir werkt Mattias als freelance schrijver/regisseur voor diverse gezelschappen waaronder deSingel, Conservatorium Antwerpen en Kunst Z.

In 2020 richtte Mattias samen met Michèle Even tg bARSt op. Hun eerste productie Emily, such fun… situeert zich op het snijpunt tussen tekst, muziek en beweging. Aanleiding was het overlijden van Emily DS op 27-jarige leeftijd na euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. Aan de hand van originele teksten en chatgesprekken geeft Emily’s vriendin Michèle een hyperpersoonlijke inkijk in de wereld van iemand met een psychische kwetsbaarheid, de psychiatrie en het euthanasiedebat. Maar vooral in de existentiële dimensie van lijden en hoe liefde en vriendschap tot voorbij de dood reiken.

ARSENAAL/LAZARUS selecteerde Emily, such fun… om in 2022 deel te nemen aan het nieuwe makersfestival En Avant.

Meer info op www.tgbarst.be.