Lieve Pynoo (°1961) studeerde Fashion Design aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Vanaf 1987 gaat ze aan de slag als kostuumontwerpster bij Dito Dito, Needcompany en andere theaterhuizen en gezelschappen zoals Blauwe Maandag Compagnie, NTGent, KVS, hetpaleis, Wunderbaum, Theater Malpertuis, ARSENAAL/LAZARUS, Compagnie Cecilia, de Roovers, De Enthousiasten e.a. 

Ze werkte samen met de regisseurs Ola Mafalaani, Arne Sierens, Alain Platel, Josse De Pauw, Peter van Kraaij, Luk Perceval, Jan Lauwers, Michael De Cock, Jan Ritsema, Johan Dehollander en Piet Arfeuille. Voor film werkte ze samen met Felix Van Groeningen en voor tv met Frank Van Passel. 

Ze werkte enkele jaren als docent aan de afdeling Toneelkostuum van de Koninklijke Academie van Antwerpen. Ze was jaren de rechterhand van het ontwerpersduo A.F.Vandevorst.

Ze werkt als vaste kostuumontwerpster voor de Roovers en heeft ze ook een eigen label P Y N O O.

In het seizoen 2019-2020 verzorgde Lieve de kostuums bij de productie Race (ARSENAAL), die in 2020-2021 opnieuw door Vlaanderen reisde. 

In het seizoen 2021-2022 werkte Lieve mee aan Vaderlandloos, een creatie van Jr.cE.sA.r, ARSENAAL en KVS. Deze productie werd in 2022 geselecteerd voor het TheaterFestival en is ook te zien op TAZ#2022. Daarna reist Vaderlandloos door Vlaanderen en Wallonië.