Günther Lesage studeerde af aan Studio Herman Teirlinck in 1989. Hij richtte na zijn studies o.a. de collectieven PANG! (1991) op en de Vereeniging (1995). Hij was meerdere malen te gast bij o.a. de Roovers, tg STAN en Dood Paard. In 1997 richtte hij samen met o.a. Ryszard Turbiasz de Onderneming op, waarmee hij een 15-tal voorstellingen maakte die speelden in Europa en de USA. In 2006 richtte hij LAZARUS op, samen met Ryszard Turbiasz, Pieter Genard, Joris Van den Brande en Koen De Graeve. Günther acteerde ook voor film en tv in o.a. L’ Impasse de la VignetteTerug naar Oosterdonk van Frank Van Passel, Anyway the wind blows van Tom Barman, De Indringer van Frank Van Mechelen, Een Ander zijn geluk van Fien Troch, Linkeroever van Pieter Van Hees, Adem van Hans Van Nuffel, Amateurs van Frank Van Passel, Wat Als? van Tim Van Aelst, Eigen Kweek van Joël Van Houbroeck, Halfweg van Geoffrey Enthoven, Plan Bart van Roel Mondelaers en Café Derby van Lenny Van Wezemael, Home van Fien Troch, Chaussée d’Amour van Pieter van Hees en Frank Devos, Generatie B van Pieter Van Hees, De Infiltrant van Joel Van Houbroeck en Bevergem van Gilles Coulier. Voor LAZARUS schreef en speelde hij mee in ca. 20 verschillende producties. 

In het seizoen 2016-2017 stapte Günther met het collectief LAZARUS (Pieter Genard, Joris Van den Brande, Ryszard Turbiasz, Charlotte Vandermeersch en Koen De Graeve) mee in het nieuwe verhaal van ARSENAAL/LAZARUS. Hij was dat seizoen te zien in Orde van de Dag, Met argumenten kan je iederéén overtuigen, Oblomow, Idioot, Karamazow en Wat is drinken? In het seizoen 2017-2018 maakte LAZARUS Absurde Held, geïnspireerd op leven en werk van Albert Camus. Met deze voorstelling toerde LAZARUS bijna vier maanden door Vlaanderen. In het voorjaar van 2018 maakte Günther ook deel uit van de cast van Salon Secret, een voorstelling van LAZARUS, Hof van Eede en KOPERGIETERY. In het seizoen 2018-2019 speelde en maakte Günther met LAZARUS Rompslomp en Bagaar, een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS en Toneelhuis, een creatie van LAZARUS en Guy Cassiers. In najaar 2019 toerde Günther opnieuw met Salon Secret door Vlaanderen. In voorjaar 2020 werkte hij mee aan de nieuwe LAZARUS-creatie Iemand moet het doen, i.s.m. filmmaker Robbin Rooze (t.g.v. van de coronacrisis verzet naar najaar 2021). 

In het seizoen 2020-2021 creëerde en speelde hij samen met andere LAZARi en gastspelers Stukken van Mensen. In voorjaar 2021 ging zijn solovoorstelling Vroeger was de toekomst beter in première, waarmee hij in het seizoen 2022-2023 nog door Vlaanderen toert. 

In het seizoen 2022-2023 toert Günther ook nog uitgebreid met de LAZARUS-productie Misdaad en Straf en ook bij Orde van de Dag zal hij opnieuw mee op de scène staan.

foto: Briek Lesage