Charlotte Vandermeersch studeerde in 2005 af aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen als Meester in de Dramatische Kunst. Ze speelde en zong in tal van theaterproducties bij onder meer SKaGeN, Wunderbaum, Abattoir Fermé, de Roovers, WALPURGIS, HETPALEIS, KVS, STAN, Olympique Dramatique, Ontroerend Goed… Vandermeersch speelde intussen ook verscheidene tv-rollen in o.m. Red Sonja, Wat Als?, Het Goddelijke Monster, De Anneliezen, De Ronde, Code 37 en Zingaburia. In 2010 speelde ze de hoofdrol in de film Turquaze. Ook in de films Dagen zonder lief, Loft en (N)iemand was ze te zien. In 2012 nam ze de hoofdrol in de televisieserie Deadline 14/10 voor haar rekening, waarop ook Deadline 25/5 volgde in 2014. In 2016 was ze te zien in de speelfilms De Premier en Belgica en in de televisiereeks #hetisingewikkeld

Charlotte versterkte de LAZARUS-cast bij de creatie van Oblomow in 2010 en werd in 2012 artistiek kernlid van het collectief. Ze maakte bij LAZARUS ook nog de voorstellingen Wat is drinken?, IdiootWoody en Karamazow. In het seizoen 2016-2017 stapte Charlotte met het collectief LAZARUS (Pieter Genard, Joris Van den Brande, Ryszard Turbiasz, Günther Lesage en Koen De Graeve) mee in het nieuwe verhaal van ARSENAAL/LAZARUS. 

In het seizoen 2018-2019 bewerkte ze voor BUZZ (KOPERGIETERY, LAZARUS en KGbe), de roman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? van de Noorse schrijver Johan Harstad. In voorjaar 2019 maakte ze met LAZARUS Bagaar, een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS en Toneelhuis, een creatie van LAZARUS en Guy Cassiers.

In de zomer van 2019 was Charlotte met BUZZ te gast in Edinburgh, met een reeks van meer dan 25 voorstellingen op het Fringe Festival. In het seizoen 2019-2020 volgde opnieuw een tournee door Vlaanderen en voor het seizoen 2020-2021 worden nog enkele buitenlandse speelplekken bekeken.

Charlotte Vandermeersch besloot eind seizoen 2019-2020 het collectief LAZARUS te verlaten en geen deel meer uit te maken van de artistieke kern van ARSENAAL/LAZARUS. Zodoende kan Charlotte zich meer focussen op diverse eigen projecten en op haar filmcarrière als auteur en actrice. We krijgen Charlotte wel nog te zien in toekomstige theatervoorstellingen, maar niet meer als vast kernlid van LAZARUS. 

Momenteel schrijft en regisseert ze samen met Felix van Groeningen een film naar de Italiaanse roman De Acht Bergen van Paolo Cognetti. 

Producties van Charlotte Vandermeersch