Benjamin Boutreur (Merksem, °1975) is multi-instrumentalist, (saxofoons, klarinetten, keyboards, vocals), componist en theatermaker.
Als instrumentalist speelde hij op alle grote podia in België en toerde hij de wereld rond met bands als Zita Swoon, Moondog jr., Think of One, Flat Earth Society, El Tattoo Del Tigre (waarvan hij één van de initiatiefnemers was), Tres Tigres Tristes en vele andere, en hij nam met deze bands tientallen cd's op. Als gastmuzikant speelde hij met Morphine, dEUS, Arno, Gorki, De Kift, en vele anderen.

Benjamin schreef in het verleden muziek voor televisie (soundtrack Oud België, 2008, tv-serie van Peter Van Den Begin/Stany Crets) maar vooral voor theater.
Vijftien jaar lang was hij als componist/theatermaker verbonden aan hetpaleis, waar hij muziek schreef voor De Kakkewieten, Dimitri Leue, Pieter Embrechts, Warre Borgmans, Lucas Vandervost en vele anderen.
Ook werkte hij samen met artiesten/gezelschappen als Berlin, Miet Warlop, Josse De Pauw, Studio Orka, Suze Milius, Johan Petit, Het nieuwstedelijk, Laika, enz.

In 2018 nam hij als maker een sabbatjaar om een jaar lang Theaterwetenschappen te studeren aan de Universiteit Antwerpen. 

Naast zijn eigen werk als muzikant, wordt Boutreur de laatste jaren meer en meer gevraagd als coach en klankbord bij vele voorstellingen (o.m. voor Studio Orka, Hanne Torfs en Laura De Vries, Eenzame Westen, Hanne Struyf, Lieden op Zee,...).

Hij werkte ook aan een voorstelling met schrijfster Barbara Rottiers en muzikante Lot Vandekeybus.

Benjamin zou samen met Koen De Graeve (LAZARUS) als auteur/acteur en Peter Vermeersch als componist in najaar 2020 de grote/grootse productie Orfeus maken en daarmee langs grote theaterzalen toeren. T.g.v. corona werden deze plannen tot begin 2023 uitgesteld. Wel kwamen er in het seizoen 2020-2021 bij ARSENAAL/LAZARUS drie avonden/jamsessies rond Orfeus, met Koen, Peter en enkele muzikanten. Eindelijk is er in het seizoen 2022-2023 de creatie en de première van Orfeus.