THE LIFE OF MECHELEN #4 OP EIGEN BENEN / IN DE WERELD - GEANNULEERD

The Life of Mechelen #4 focuste op de levensfase van 18 tot 40 jaar: een leven inrichten, twijfelend en voorzichtig, doortastend en vastberaden, vallen en opstaan bij het zoeken naar je plek in de wereld.

Het creatie- en repetitieproces van The Life of Mechelen #4 dat begin 2020 startte, was omwille van corona ook een parcours met vallen en opstaan. Begin april waren we genoodzaakt de voorstellingen te verzetten naar oktober. Eind juni werd de draad weer opgepikt, werden teksten herschreven, repetities hervat,... Door de zeer strikte (noodzakelijke) veiligheidsmaatregelen, lukt het helaas niet om met een grote, dynamische ploeg die het Stadsgezelschap van The Life of Mechelen is, een voorstelling op de scène te brengen die evenveel energie, enthousiasme en tegelijk ook kwetsbaarheid uitstraalt als de vorige edities. De verbondenheid op de scène tussen de grote groep spelers, die zo bijzonder en eigen is aan dit project,  wordt door de 1,5 meterregel (die ook op de scène geldt) letterlijk en figuurlijk onmogelijk gemaakt.

Onder deze omstandigheden kunnen we helaas niet The Life of Mechelen #4 creëren die we voor ogen hadden. De vierde editie begin oktober wordt dan ook geannuleerd, met spijt in het hart. Maar volgend seizoen staat het Stadsgezelschap er terug en sluiten we The Life of Mechelen na 5 jaar op gepaste wijze af! We houden je op de hoogte.

--- 

ARSENAAL/LAZARUS steekt letterlijk de hand uit naar alle Mechelaars. In 2017 gingen we van start met een tweeledig stadsproject waarin Mechelen en zijn bewoners de hoofdrol spelen. We willen de Mechelaars de kans geven elkaar beter te leren kennen én we willen hen de mogelijkheid bieden ook actief mee te bouwen aan de toekomst van de stad.

  • The Life of Mechelen is een theatervoorstelling, een verhalenshow waarin de stadsbewoners aan het woord worden gelaten, begeleid door professionele theatermakers. Iedereen die bereid is zijn/haar verhaal of ervaringen te delen met het publiek, kan zich aansluiten bij het Stadsgezelschap, dat een dertigtal leden telt. The Life of Mechelen omvat vijf afleveringen, gespreid over vijf jaar (van 2017 tot 2021). Per episode komt een cruciale levensfase aan bod. 
  • Met De Grond der Dingen nodigen we de stadsbewoners uit om in te grijpen in de realiteit. Wij doen een symbolische gift: elke Mechelaar krijgt van ons een ‘startkapitaal’ van 1 m² grond. Die vierkante meter kan je inzetten ter verbetering van je stad. Door zelf een voorstel te doen dat de gemeenschap ten goede komt, of door hem af te staan aan een initiatief waar je in gelooft. Iets dat je wil toevoegen aan de stad omdat je het mist, of iets dat je graag veranderd ziet omdat je gelooft dat het beter kan. In samenwerking met Museum Hof van Busleyden.

---

Lees meer over en bekijk de foto's van de vorige edities: 
The Life of Mechelen #1 Het prille begin  
The Life of Mechelen #2 Leren en spelen   
The Life of Mechelen #3 Groeipijnen  

  • concept Willy Thomas, Sarah Eisa
  • regie Bart Van Gyseghem
  • van en met het Stadsgezelschap van The Life of Mechelen
  • ---
  • een productie van ARSENAAL/LAZARUS
  • ---
  • affichebeeld Beeldzorg
  • scènefoto’s Raymond Mallentjer

Data en tickets