LIVESTREAM 
Ontluisterende theaterlezing Insulted.Belarus(sia) 

Kort na de vervalste verkiezingen schreef Andrei Kureichik deze tekst over het gewelddadig neerslaan van de vreedzame betogingen tegen dictator Lukashenko. Op Fair Saturday lazen Koen De Graeve, Pieter Genard, Willy Thomas, Joris Van den Brande, Ariane van Vliet, Dominique Collet en Sietse Remmers de Nederlandse vertaling vanuit onze zaal, als steun aan de bevolking in Wit-Rusland. 

---

VIDEO / PODCAST
LAZARUS leest Misdaad en Straf   

Misdaad en Straf is een Russische klassieker van Dostojevski uit 1866. Een kanjer van een boek. In de lente van 2022 brengt LAZARUS dit straffe verhaal op de scène. Maar eerst lazen Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Joris Van den Brande en special guest Ariane van Vliet het boek en deelden ze dat leesplezier met jullie.

---

LIVESTREAM
Nu ben ik Medea - In gesprek met Khadija El Kharraz Alami

Carolina Maciel de França ging in gesprek met Khadija El Kharraz Alami over haar leven en werk, over wie zij is en hoe zij in de wereld staat en over welke thema’s en ervaringen ze met Nu ben ik Medea aankaart. De voorstelling zelf bieden we waarschijnlijk in najaar 2022 opnieuw aan. 

---

LIVESTREAM 
What About Africa: Fatherhood Stories - Waka Waka Generation 

Via een liveshow op YouTube ging What About Africa in deze editie op zoek naar Fatherhood Stories. De sprekers brachten vanuit hun professionele kader of uit eigen ervaring een inzicht van hoe we als samenleving kijken naar de rol van de vader en/of de vaderfiguur in onze huidige generatie. In samenwerking met ARSENAAL/LAZARUS, Black Speaks Back, RADAR Mechelen en Stad Mechelen.

---

ONLINE
21.02.2021 – Kick-off weekend – Nico Boon en ARSENAAL
21.02.2021, De wereld in één dag, één dag in de wereld gaat pas in februari 2022 in première maar de voorbereidingen startten al in 2021. Tijdens het kick-off weekend op zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 februari 2021 gaven we een voorstelling van het project.

---

LIVESTREAM
Een of andere Rus - ARSENAAL en Het Kwartier / Freek Mariën

Een première mét live publiek was helaas niet mogelijk. Die première en de hele speelreeks van Een of andere Rus worden verplaatst naar voorjaar 2023 (!). Op vrijdag 5 maart kregen we wel al een voorsmaakje van de tekst, het spel en de sfeer via een exclusieve livestream.

---

VIDEO / PODCAST
Dochters van ondernemers (Podcast in vijf bedrijven) - ARSENAAL

In de zomer van 2019 ging Dochters van ondernemers in première op Theater Aan Zee, een voorstelling uit het leven gegrepen van de theatermaaksters die alle vijf opgroeiden in een familiebedrijf. In november 2020 gooide de coronapandemie roet in het eten van de langverwachte tournee doorheen Vlaanderen. De dochters grepen de vrijgekomen tijd aan om eindelijk die  podcastreeks te maken.

---

DEBAT / LIVESTREAM
Nieuws of geen nieuws, dat is de vraag #1 Wie bepaalt wat nieuws is? - ARSENAAL/LAZARUS & gasten

ARSENAAL/LAZARUS gaat met vragen als 'Wat is de realiteit van nieuws?' en 'Hoe bepaalt het nieuws onze kijk op de wereld?' een jaar lang aan de slag onder de noemer Nieuws of geen nieuws, dat is de vraag. Met artistieke producties en verdiepende debatten.

Tijdens de eerste debatavond op di 30 maart onderzoeken we de vraagstelling 'Wie bepaalt wat nieuws is?'.

---

LIVESTREAM
Orfeus Jamsessies - LAZARUS en FES / Koen De Graeve, Peter Vermeersch e.a. 

We zagen het groots: het verhaal van Orfeus en de Onderwereld, door de blik van Koen De GraevePeter Vermeersch en de 15-koppige FES-band live op de scène. Door corona moeten we die grootsheid tot begin 2023 uitstellen. Maar in aanloop daarvan kon je exclusief getuige zijn van work in progress tijdens de eerste twee Orfeus Jamsessies. Gemist? Kom naar de 3e kijken op vrijdag 2 april! 

---

GESPREK
KoffieKLETS - Acteurs van Race wisselen van gedachten

Wie Race al zag, weet dat de voorstelling veel gespreksstof oplevert. Tijdens KoffieKLETS gaan acteurs Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Aminata Demba  met elkaar in gesprek. O.a. over thema’s die Race aankaart maar ook over wat hen verder nog bezighoudt en intrigeert, als maker en speler en als mens. Ze nodigen je graag uit op hun KoffieKLETS .