Elke laatste vrijdag van de maand stellen we Café ARSENAAL open om samen met mensen die geen of moeilijk toegang vinden tot de wereld van kunst, cultuur en vrije tijd te zoeken naar dat wat ons (ver)bindt. Een traject met verschillende Mechelse sociale en culturele partners.

Tijdens het Cultuurcafé onderzoeken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen, door te luisteren, te delen en door kleine artistieke prikkels uit te proberen. Een toegankelijke plek waar alle partners en liefhebbers van onze Mechelse cultuurwereld welkom zijn.

Dit seizoen organiseerden we al enkele geslaagde Cultuurcafés met inspirerende gastsprekers en experten en tal van luisteraars en actieve deelnemers, al dan niet gekoppeld aan een voorstelling of activiteit. Met hetzelfde elan zetten we dit traject dit volgend seizoen graag verder.

Dit initiatief is ontstaan vanuit het project ‘Over Culturele Bruggen’, een samenwerkingsverband van De Keeting vzw, De Lage Drempel vzw, J@M vzw – El Kantra, ARSENAAL/LAZARUS, Zwemmen in Brak Water, Demos vzw, met de steun van Stad Mechelen. 

---

Cultuurcafé #8 - De kracht van muziek

Cultuurcentrum Mechelen nodigt het Cultuurcafé uit om het te hebben over de kracht van muziekHoe kan je via muziek een verhaal vertellen en wat kan het teweegbrengen? Bij een kop soep gaan we in gesprek met een singer-songwriter

Daarna verplaatsen we ons naar de Kerk, de concertzaal van het Cultuurcentrum, en genieten we van de muziek en teksten van Niels Boutsen. Met zijn muziekproject Stoomboot neemt hij ons mee in zijn verhaal: hoe hij ooit nummers leerde schrijven omdat hij dacht zo aan een lief te geraken, hoe hij trouwde met de liefde van zijn leven, hoe zij uitviel met een burn-out, hoe zij de moeder van zijn kind werd en hoe hij de meest uiteenlopende jobs beoefende om te weten te komen dat hij toch het liefst muzikant is.

vr 25 nov - 17u tot 20u
in Cultuurcentrum Mechelen
(Minderbroedersgang 5)
gratis, inschrijven niet nodig

  • elke laatste vrijdag van de maand
  • van 16u tot 19u
  • in het Café van ARSENAAL/LAZARUS of op locatie
  • ---
  • meer info (inhoudelijk en praktisch)
  • volg ons via deze site, e-brief en sociale media of mail naar lina@arsenaallazarus.be

Data en tickets