Elke laatste vrijdag van de maand stellen we Café ARSENAAL open om samen met mensen die geen of moeilijk toegang vinden tot de wereld van kunst, cultuur en vrije tijd te zoeken naar dat wat ons (ver)bindt. Een traject met verschillende Mechelse sociale en culturele partners.

Tijdens het Cultuurcafé onderzoeken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen, door te luisteren, te delen en door kleine artistieke prikkels uit te proberen. Een toegankelijke plek waar alle partners en liefhebbers van onze Mechelse cultuurwereld welkom zijn.

Dit seizoen organiseerden we al enkele geslaagde Cultuurcafés met inspirerende gastsprekers en experten en tal van luisteraars en actieve deelnemers, al dan niet gekoppeld aan een voorstelling of activiteit. Met hetzelfde elan zetten we dit traject dit volgend seizoen graag verder.

Dit initiatief is ontstaan vanuit het project ‘Over Culturele Bruggen’, een samenwerkingsverband van De Keeting vzw, De Lage Drempel vzw, J@M vzw – El Kantra, ARSENAAL/LAZARUS, Zwemmen in Brak Water, Demos vzw, met de steun van Stad Mechelen. 

---

Cultuurcafé #6 - (ON)GEWOON MEZELF  

Host van deze editie is Pasform, een vormingsorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met autisme. Pasform maakte de unieke theatervoorstelling (ON)GEWOON MEZELF’ waarin de spelers je mee op ontdekking nemen in hun leefwereld en laten zien wat inclusie voor hen betekent. Het resultaat is eerlijk, puur en ontroerend. 

De theatervoorstelling ‘(ON)GEWOON MEZELF’ werd gefilmd en die film tonen we tijdens dit Cultuurcafé op groot scherm. De voorstelling/film gaat over jezelf kunnen en mogen zijn, erbij horen, je eigen weg gaan. Maar ook over pesten, eenzaamheid en niet begrepen worden. 

Vanuit hun ervaringen en de thema’s van dit theaterproject gaan de acteurs na de film in gesprek met het publiek. We doen dit in kleine groepjes zodat iedereen aan bod kan komen. Wat vond je van de film? Herken je dingen uit je eigen leven? Wat kunnen we hier uit leren? Hoe kunnen cultuurorganisaties hierop inspelen? Deze film, vragen en gesprekken helpen ons weer een stap verder om tegemoet te komen aan de nood om overal, ook op een cultuurplek, zichzelf te kunnen zijn. 

vr 30 sept van 16u tot 19u  
in Café ARSENAAL - ingang langs het Dijlepad (Kruidtuin)
gratis, inschrijven niet nodig


  • elke laatste vrijdag van de maand
  • van 16u tot 19u
  • in het Café van ARSENAAL/LAZARUS of op locatie
  • ---
  • meer info (inhoudelijk en praktisch)
  • volg ons via deze site, e-brief en sociale media of mail naar lina@arsenaallazarus.be

Data en tickets

vr 30.09.22 | 16:00
Café ARSENAAL / i.s.m. Pasform
inschrijven niet nodig
vr 28.10.22 | 16:00
Café ARSENAAL
vr 25.11.22 | 16:00
Café ARSENAAL