A Separation is een voorstelling van Scarlet Tummers, gespeeld door Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalizad en Mokhallad Rasem, onder de vleugels van tg STAN in coproductie met d e t h e a t e r m a k e r. 

De voorstelling heeft als belangrijkste uitgangspunt de Iraanse film A Separation van Asghar Farhadi die in 2011 onder andere met een Oscar, Gouden Beer, César en Golden Globe werd bekroond.

Eerste beeld: een koppel bij de rechtbank. Zij wil weg, het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart. Maar wat wil het kind eigenlijk?

We zien vijf spelers die gestalte proberen te geven aan alle personages uit de film: stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst. Een menselijk verhaal over schuld en onschuld. Een universeel verhaal zonder helden. Over échte mensen die strijden voor hun rechten en voor hun gelijk.  Over fouten maken. Over vergeven. Over kind zijn. Over vrouw zijn. Over man zijn. Over oud en hulpeloos zijn. Binnen een systeem van onderdrukking en censuur. 

Waar botsen de spelers op de grenzen van hun voorstellingsvermogen? En waar dringen politieke en religieuze verschillen binnen tussen hen en dat wat er gespeeld moet worden?

'Edelachtbare, wat moet ik doen?'
'U kunt niet voor elk klein probleem een scheiding aanvragen.'
'Klein? Mijn probleem is niet klein. Het gaat hier om mijn dochter.'
'Het is ook zijn dochter. Hij heeft ook rechten. Ik ben hier de rechter en ik vind dat uw probleem klein is. Hier tekenen alstublieft en tot ziens.'

---

Scarlet Tummers / tg STAN 
tg STAN zal de komende jaren investeren in het werk van een aantal jonge makers en spelers. Op die manier wil het gezelschap haar jarenlange ervaring als theatercollectief delen met en doorgeven aan een nieuwe generatie theatermakers. STAN biedt hen een artistiek klankbord: tijdens het maakproces is er een voortdurende dialoog met de drie kernleden van tg STAN.  Daarnaast wordt er ook voor de nodige financiële, administratieve, technische en productionele ondersteuning gezorgd.

In het seizoen 2020-2021 nodigt STAN Scarlet Tummers uit om een eigen creatie te maken. Scarlet was eerder al betrokken bij De Kersentuin, een STAN-productie die in 2015 in première ging en nog steeds op het repertoire staat. Verder was Scarlet ook te gast in producties van o.a. De Warme Winkel, Wunderbaum, KVS, Simon De Vos en Fabrice Murgia en maakte ze tot 2017 deel uit van het gezelschap le Mouton Noir. Ze gaf als gastdocent les aan KASK en P.A.R.T.S.

---

ABO 
Je kan A Separation opnemen in je abonnement

TICKETS
€ 15 / 12 / 10 / 3 (UiTPAS met kansentarief)
Alle tarieven en info over de kortingen vind je hier

EN OOK NOG 
Combineer A Separation met een heerlijke maaltijd in De Foyer!

 • van en met Mokhallad Rasem, Sachli Gholamalizad, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs en Scarlet Tummers
 • ---
 • concept en tekstbewerking Scarlet Tummers
 • artistiek advies Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen
 • scenografie en lichtontwerp Iwan Van Vlierberghe, Matthias de Koning en Damiaan De Schrijver
 • kostuum Fauve Ryckebusch
 • techniek Iwan Van Vlierberghe
 • ---
 • een productie van tg STAN
 • coproductie d e t h e a t e r m a k e r
 • ---
 • foto Clemens Porikys
 • scènefoto's Karl Anton Koenigs

Data en tickets

In de pers